Cullera- Conill i llobarro

Fecha:
30/06/2019
Hora:
08:00
Lugar de salida:
Calle Santa Cruz de Tenerife - Ver puntos de salida
Tipo de actividad:
Inscripción:
abierta
Dificultad:
baja
Km:
11
Desnivel:
400
MIDE:
1-2-2-2
Plazas:
54
Ardys:
1
COORDINAN:
Nuria Zaragozà (654343211); Carles Gómez ( 658816203);
PRECIO:
tarifa base - Inscripción
image_pdf

Iniciem la ruta des de la platja del Dosser, prop del far, per unes llargues escalinates, primer entre blocs d’apartaments, i un segon tram per la lloma, fins a un depòsit d’aigua.
Eixim a una pista i amb un curt desviament podem visitar el que queda d’un cràter, antic vestigi de l’activitat volcánica que va conformar la muntanya.
Seguim per la pista i a poc una desviació ens fica en el PR-CV-336, ascendint fins al cordal de la muntanya, des d’on es disfruta d’unes espectaculars vistes, tant de la mar, al est, com de la marjal al oest.
Vorem la bassa de San Llorenç, els camps d’arròs i l’albufera, el riu Xúquer, i al fons les serres de Corbera i el Cavall Bernat.
També passarem per damunt de les conegudes lletres blanques de “Cullera” pintades en la roca, i veurem el Radar i les restes del Fort, trist vestigi de les guerres carlines.
Després, per una senda entre pineda abaixarem al Castell, d’origen musulmà i ara reconvertit en santuari. Baixarem per la torre de la «Reina mora” curiosament de planta octogonal, i restes d’altres torres fins al “Barri del Pou”, antiga jueria.
Deixarem el nucli antic, per a dirigir-nos fins al riu, i baixant pel marge nord, veurem el port fluvial, fins a la costa, on, per un camí rural ens anirem a la platja.
Previst ací, un bany opcional i menjar en el passeig, on hi ha diversos establiments que poden servir begudes fredes.
Sobre les 17:30 hores tornarem al bus i retornarem a València.

Por favor, si llamáis a los coordinadores, que sea a partir de las 20:00 horas.
No hay fuentes, llevar el agua necesaria, gorra y protector solar.
Aunque no es una ruta exigente, recomendable calzado de senderismo.