Puig Campana

Fecha:
07/04/2019
Hora:
08:00
Lugar de salida:
Calle Santa Cruz de Tenerife - Ver puntos de salida
Tipo de actividad:
Inscripción:
abierta
Dificultad:
muy alta
Km:
16
Desnivel:
1200
MIDE:
3-3-4-4
Plazas:
54
Ardys:
1
COORDINAN:
Carles Gómez ( 658816203); Nuria Zaragozà (654343211);
PRECIO:
tarifa base + 1 € - Inscripción
image_pdf

El Puig Campana és una muntanya que forma part de les serralades pre-bètiques de la provincia d’Alacant, en el sud-est de la península Ibèrica. Amb una altitud de 1.408 metres, el seu perfil característic i visible des de molts punts de la província, la convertixen en una muntanya singular i molt apreciada pels amants del senderisme. Té diversos accessos, però hem triat la pujada per la pedrera sud, anomeda també el “Km vertical”, per la seua forta pendent, prou exigent, uns 3.5 km que van salvant un desnivell de 900 m, en la que el més important no és la distancia recorreguda, sinó el temps necessari per a poder pujar-la.
Eixirem des del poble caminant cap a la Font del Molí, per un empinat carrer, (pel qual no pot accedir un bus), per a des d’allí començar la ruta, sender PR-CV 14, tot de pujada fins a dalt, en principi per sender, seguint la pedrera, i vorejant-la per la dreta per a poder evitar-la, fins al coll del Bancal del moro (1.277 m). Des del coll farem el camí fins al cim (d’anada i de tornada).
Des del cimés te molt bona vista de tota la costa, Calp i el Penyald’Ifach, Benidorm i la Serra Gelada, i pics com Aitana, Ponoig, Bèrnia i Montgó.
En tornar al coll, iniciarem el descens, senda còmoda al principi, que és va convertint en una forta baixada, fins al coll del Pouet.
Des d’açí, per una senda a la dreta, PR-CV 289, en direcció este-sud, en ascens no més inicialment, arribarem a la Font de la Solsida, i continuant per un bonic sender, de vegades amb vistes a la mar i a Benidorm, arribarem fins a la font del Molí, i d’ací abaixarem al poble per a pujar a l’autobús de tornada a casa.

La Bretxa de Rolando.
La ganivetada o tall que presenta la cima del Puig Campana ha donat lloc a la llegenda. L’heroi francés Roldán, comandant de “Carlomagno”, és va embrancar en combat amb un cap moro i, abstrets en el dolc, van acabar cara a cara en la cima d’esta muntanya. En un moment en què el cabdill musulmà havia caigut a terra, Roldán va alçar la seua espasa (Durandarte), per a, descarregant tota la seua fúria, donar-li a l’infidel el colp final. No obstant això, este ho va esquivar, però de la inmensa força amb què Roldán va propinar el colp, va tallar un gran tros de roca, que va caure rodant fins al mar. Esta roca sería la que hui coneixem com l’illa de Benidorm i el clavill que hauria deixat sobre la muntanya hauria conservat el nom de l’heroi Roldán.

Desplaçament per sendes escarpades i pedreres.

No hi ha aigua en les fonts del recorregut.

Necessari bon calçat i moltrecomanable bastóns

NOTA: Por favor, si tenéis que llamar a los coordinadores por algún motivo, hacedlo a partir de las 20.00. Gracias.