Bocairent-Ontinyent. Serra de la Solana

Bocairent-Ontinyent. Serra de la Solana
Bocairent-Ontinyent. Serra de la Solana
Bocairent-Ontinyent. Serra de la Solana
17
Oct
2021
       07:00

Dificultad
 Muy alta
Km
 44,6
Desnivel
  1.690
MIDE
2 - 3 - 3 - 4/5
 
Inscripción
Abierta
Plazas
 20
Precio
 5€ + 2€ (no asegurados) + desplazamiento (ver descripción ruta) - Pago

Anem a fer un llarg recorregut, sense competició, per a un grup reduït, a una bona marxa i quasi sense treves, tot per a arribar en un temps raonable, encara amb un poc de llum.

El recorregut comença i acaba en el poble de Bocairent, per la serra de La Solana, s’inicia al camí d’Ontinyent, fins al tossal on creua un camí que baixa al barranc dels tarongers, que recorrem fins a l’aparcament d’inici, a la carretera.

Des d’ací ens dirigim a ponent per una senda  “d’enginyers” que durant tretze quilòmetres discorre a mitja vessant com un balcó a la Vall d’Albaida, de paret i pedra seca, amb punts on la roca ha sigut tallada per a donar amplària al camí i alguns buidatges en la roca per les rodes dels carros, antic camí carreter en què la vegetació permet només l’empremta dels caminants i les rodes de les bicis. No hi ha pins, però sí un mantell de romer, timó, argilagues, etc.

Arribant a la zona de Gamellons, abunda el bosc de pins i molta vegetació. Al Km. 25 ens trobarem la font del Nano, al 26, la de Gamellons i al 30, la de “Dueña”, totes amb bon doll, encara que no hem de confiar en que s’haja mantingut després de l’estiu.

Seguint un tram de barranc, pujarem a una pista que discorre per la divisòria entre les valls, amb molt bones panoràmiques, i en poc més d’un quilòmetre, ens desviarem per una llarga senda que ens portará a la font de Ballester, esta, amb molt poca aigua, per a després enllaçar amb el camí que ens portarà fins a l’ermita del Crist de Bocairent.

En total, uns cinc quilòmetres de pista de terra, i la resta camins i sengles. A l’acabar a Bocairent, buscarem algun lloc que ens permeta recuperar líquids i forces, abans d’emprendre el camí de tornar a casa.

…….

En el recorregut comptem amb fonts, (la primera als 24 km), però, així i tot, cadascú sap l’aigua que necessita.

Consultar la meteorologia per a adequar la roba necessària.

Es recomana portar soles grosses i els turmells protegits, el terreny, en alguns trams, és prou pedregós. Tampoc són menyspreables els bastons, sobretot per augmentar l’estabilitat en este terreny trencat i amb descensos escalonats.

No está de més tampoc portar un frontal per si de cas i apòsits per a fregades i bambolles.

Considerar el recorregut i desnivell,  i valorar la resistència personal, encara que hi ha vies de fuga, açò sempre ocasiona trastorns no desitjats.

Es crearà un grup de WhatsApp, per a l’organització del viatge i disposició de vehicles.

El cost de l’activitat és de 5 €/persona + 2 € si no es disposa d’assegurança, i per als viatges es calcula 40 €/vehicle, a repartir entre tots, inclosos conductors.

=====================================

Nos vamos a hacer un largo recorrido, sin competición, para un grupo reducido, a una buena marcha y casi sin treguas, todo para llegar en un tiempo razonable, aún con algo de luz.

El recorrido empieza y acaba en el pueblo de Bocairent, por la sierra de La Solana, se inicia camino de Onteniente, hasta el  collado donde cruza un camino que baja al barranc dels tarongers, que recorremos hasta el aparcamiento de inicio en la carretera.

Desde ahí nos dirigimos a poniente por una senda de “ingenieros” que durante trece kilómetros discurre a media ladera como un balcón al Valle de Albaida, de pared y piedra en seco, con puntos donde la roca ha sido cortada para dar anchura al camino y algunos vaciados en la roca por las ruedas de los carros, antiguo camino carretero en el que la vegetación permite solo la huella de los caminantes y las ruedas de las bicis. No hay pinos, pero sí un manto de romero, tomillo, aliagas, etc.

Llegando a la zona de Gamellons, abunda el bosque de pinos y mucha vegetación. En el Km. 25 encontraremos la fuente del Nano, en el 26 la de Gamellons y en el 30 la de la Dueña, todas con buen  chorro, aunque no debemos confiar en que se haya mantenido después del verano.

Siguiendo un tramo de barranco, subiremos a una pista que discurre por la divisoria entre valles, con muy buenas panorámicas, y en poco más de un kilómetro, nos desviaremos por un largo sendero que lleva a la fuente de Ballester, ésta sí que con muy poca agua, para después enlazar con el camino que nos llevará hasta la ermita del Cristo en Bocairent.

En total, unos cinco kilómetros de pista de tierra, y el resto caminos y sendas. Al acabar en Bocairent, recabaremos en algún lugar que nos permita reponer líquidos y fuerzas, antes de emprender el camino de vuelta a casa.

…….

En el recorrido contamos con fuentes (la primera a los 24 km), aun así, cada uno sabe al agua que necesita.

Consultar la meteorología para adecuar la ropa necesaria.

Se recomienda llevar suelas gruesas y tobillos protegidos, el terreno, en algunos tramos, es bastante pedregoso. Tampoco son desdeñables los bastones, sobre todo por aumentar la estabilidad en este terreno quebrado y descensos escalonados.

No está de más tampoco llevar un frontal por si acaso y apósitos para rozaduras y bambollas.

Considerar el recorrido y desnivel,  y valorar la resistencia personal, aunque existen vías de escape, esto siempre ocasiona trastornos no deseados.

Se creará un grupo de WhatsApp, para la organización del viaje y disposición de vehículos.

El coste de la actividad es de 5 €/persona + 2 € si no se dispone de seguro, y para los viajes se calcula 40 €/vehículo, a repartir entre todos, incluidos conductores.

 

Coordinan

Carles Gómez (658816203);Pepe Pons (639358403);
 

Lugar de salida:

Calle Santa Cruz de Tenerife- Pl. Maguncia
Ver mapa
 
 

Compartir con amigos

Imprimir en PDF

Comentarios cerrados.