PIC SAFOR, per L’ORXA

Actividad de senderismo
Actividad de senderismo
18
Oct
2020
       08:00

Dificultad
 Alta
Km
 15
Desnivel
  800 subida - 900 bajada
MIDE
3-3-4-3
 
Inscripción
Abierta
Plazas
 54

Bàsicament, pujada i baixada, amb un tram final pla per la via verda del Serpis.

Convé anar proveït de bastó/ns per a la forta baixada, amb pendents de fins al 60% i alguna llanterna per a travessar el túnel més fosc de la via verda. Calçat de muntanya, equipament adequat, aigua i menjar suficient.

Eixim de la localitat de L’Orxa, al final del poble per una pista de terra, però de seguida ens desviem per darrere d’una xicoteta presa buida, abaixant al barranc que abans l’omplia, en el temps en que plovia com toca.

Seguirem pel barranc, prou tancat de matolls un tram, i prompte ens desviem ascendint per un lateral del barranc, per una senda molt frondosa fins a arribar a la font dels “Òlbits”, un bonic paratge d’esplai, al qual també s’accedix per la pista forestal que abans deixarem. La font brolla abundant i fresca aigua.

Continuarem pujant per la senda, davall d’un perfecte bosc mediterrani, amb carrasques i sureres, fins a arribar a un replanell on s’ubica la nevera de la Safor, pou de neu semi-derruido, al fons del qual pot accedir-se sense dificultat.

Des d’este punt, continuarem pujant al cim del pic Safor (1.013 m), que encara que no és molt vistós, oferix no obstant, unes molt bones vistes de la comarca de la Marina Alta.

Baixant del pic tornem a la nevera i seguim un descens continuat, en alguns punts, prou fort, amb xicotets graonades i pendents fins del 60%. Passem al costat de la Finestra, i arribem a la carretera de L’Orxa a Vilallonga, que ens toca seguir durant un tram, passant per la casa de Tarzán, casoplón de turisme rural, amb envejable situació i vistes.

Continuem baixant per una pista que en acabant es convertix en senda, i per el Barranc de la Parra, ens acostem al salt d’aigua de la Font de la Mata, que xorra segons plou, fins a arribar a la via verda del Serpis, a l’altura de la presa de la Fàbrica de llum.

Ja a via verda, agafarem la dreta, i per ella i travessant alguns túnels, n’hi ha d’un prou llarg i fosc, arribarem a una desviació que ens conduirà a la Pedrera, on ens arreplegarà el bus.

 

 

Coordinan

Carles Gómez (658816203);Nuria Zaragozà (654343211);
 

Lugar de salida:

Calle Santa Cruz de Tenerife- Pl. Maguncia
Ver mapa
 
 

Compartir con amigos

Imprimir en PDF

Comentarios cerrados.