Serra Filosa i Benicadell (Senderismo veloz)

Actividad de senderismo
Actividad de senderismo
07
Nov
2020
       07:00

Dificultad
 Muy alta
Km
 43
Desnivel
  1675
MIDE
3-3-4-3
 
Inscripción
Sólo socios
Plazas
 15
Precio
 4€ fed; 6€ no fed; + desplazamiento + extras (ver descripción ruta) - Pago

No anem a fer cap cursa, es tracta només d’un recorregut de llarga distància, per a un grup reduït, sense treves, i a una bona marxa, tot per a arribar en un temps raonable, i encara amb llum a la nostra destinació.

El recorregut comença i acaba en el poble de Beniatjar, on deixarem els cotxes, i pel “Camí de la serra”, pujarem de manera continua, passant per “Les Fontetes” fins a la nevera del Benicadell.

A partir d’aquest punt, planegem per la cornisa nord de la serra, passant els termes d’Otos, Carrícola, Bèlgida i Adzaneta, i baixem lleugerament pel “Barranc de Fontanars” fins a creuar per davall de l’autovia “d’Alacant” interior, en el seu tram del “Port d’Albaida”.

Una vegada a l’altre costat, ja estem a la “Serra Filosa” o “Serra d’Agullent”, pujarem per una pista, ara de formigó en un bon tram, fins a “l’Alt de la Cova” i anirem de baixada fins el paratge de la “Font Jordana” d’Agullent, on està prevista una curta parada, per a reposar forces.

Reprenem el camí, per la “Senda d’enginyers” i comencem el camí de tornada, creuem de nou l’autovia per davall del pont del “Barranc del naixement” i a l’altra banda, per un pesat ascens “El Purgatori” enllacem amb la pista forestal que transcorre per tota la serra del Benicadell. Farem una curta parada en la “Font freda” i ja pel “Barranc de Carbonera” deixarem la pista, baixant fins a la zona de “Les Covetes” pintures rupestres que no visitarem en esta ocasió, seguint el “Camí de la Rascaora” que ens tornará al punt d’inici.

En el recorregut comptem amb fonts, a l’inici-final i tres fonts més durant el recorregut, encara així, cadascú sap l’aigua que necessita. I consultar meteorologia per a adequar la roba necessària.

Es recomana portar soles grosses i turmells protegits, el terreny, en alguns trams, és molt dificultós, amb pedra viva i punxant. Tampoc són menyspreables els bastons, sobretot per augmentar l’estabilitat en aquest terreny trencat i amb forts descensos escalonats.

No estará de més tampoc portar un frontal i apòsits per si de cas.

Considerar que es tracta de fer quasi 43 km amb 1.675 m de desnivell, valoreu la vostra resistència personal, encara que hi ha vies de fuga, un abandó sempre ocasionaría problemes i deslluïría l’esdeveniment.

S’ha creat un grup de whatsApp, per a l’organització del viatge, i en acabar, es proposa fer-se un berenar al bar del poble, per a reposar forces i celebrar-ho.

El cost de l’activitat és de 4 €/persona + 2 € si no es disposa d’assegurança, i per als viatges d’anar i tornar, es calcula 50 €/vehicle, a repartir segons el nombre d’ocupants, inclòs el conductor, o el cost dels vehicles utilitzats a repartir entre tots.

Per al berenar, i a falta de concretar, es proposa una aportació de 15 € per cada persona que vullga participar, i concertar un preu tancat amb el bar.

En tot moment hem de ser conscients i respectar les normes i recomanacions adients per a evitar els contagis de la COVID-19.

==========================

No vamos a hacer una carrera, se trata de un largo recorrido para un grupo reducido, sin treguas, y a una buena marcha, todo para llegar en un tiempo razonable, aún con algo de luz a nuestro destino.

El recorrido empieza y acaba en el pueblo de Beniatjar, donde dejaremos los coches, y por el “Camí de la serra”, ascenderemos de modo continuo, hasta la nevera del Benicadell, pasando por “Les Fontetes”.

A partir de aquí llaneamos por la cornisa norte de la sierra, pasando los términos de Otos, Carrícola, Bélgida y Adzaneta, y descendemos ligeramente por el “Barranc de Fontanars” hasta cruzar por debajo la autovía de “Alacant” interior, en su tramo del “Port d’Albaida”.

Una vez al otro lado, estamos en la “Serra Filosa” o “Serra d’Agullent”, subiremos por una pista, ahora de hormigón un buen tramo, hasta “L’Alt de la Cova” y a continuación descenderemos al paraje de la “Font Jordana” de Agullent, donde, está prevista una corta parada, para reponer fuerzas.

Retomamos el camino, por la “Senda d’enginyers” y comenzamos el regreso, volvemos a cruzar la autovía por el “Barranc del naixement” y por un pesado ascenso “El Purgatori” enlazamos con la pista forestal que transcurre por toda la sierra del Benicadell, haremos una corta parada en la “Font freda” y por el “Barranc de Carbonera” dejaremos la pista, bajando hasta la zona de “Les Covetes” pinturas rupestres que no visitaremos en esta ocasión, siguiendo el “Camí de la Rascaora” que nos devuelve al punto de partida.

En el recorrido contamos con fuente al inicio-final y tres fuentes más durante el recorrido, aún así, cada uno sabe al agua que necesita. Consultar meteorología para adecuar la ropa necesaria.

Se recomienda llevar suelas gruesas y tobillos protegidos, el terreno, en algunos tramos, es muy dificultoso, con piedra viva y punzante. Tampoco son desdeñables los bastones, sobre todo por aumentar la estabilidad en este terreno quebrado y con fuertes descensos escalonados.

No está de más tampoco llevar un frontal por si acaso y apósitos para rozaduras y bambollas.

Considerar que se trata de hacer casi 43 km con 1.675 m de desnivel, y valorar la resistencia personal, aunque existen vías de escape, esto siempre ocasiona problemas y desluce el evento.

Se ha creado un grupo de whatsApp, para la organización del viaje, y al acabar, se propone una merienda en al bar del pueblo, para reponer fuerzas y celebrarlo.

El coste de la actividad es de 4 €/persona + 2 € si no dispone de seguro, y para los viajes se calcula 50 €/vehículo, a repartir según el número de ocupantes, incluido el conductor, o los vehículos utilizados a repartir entre todos.

Para la merienda, a falta de concretar, se propone una aportación de 15 € por cada persona que quiera participar, y concertar un precio cerrado.

En todo momento hemos de ser conscientes y respetar las normas i recomendaciones adecuadas para evitar los contagios del COVID-19.

 

Coordinan

Carles Gómez (658816203);Pepe Pons (639358403);
 

Lugar de salida:

Calle Santa Cruz de Tenerife- Pl. Maguncia
Ver mapa
 
 

Compartir con amigos

Imprimir en PDF

Comentarios cerrados.