Calendario de actividades

Aquí tienes el calendario de actividades, selecciona la que te interese para ver la descripción completa.  Cuando te interese una actividad puedes consultar nuestras tarifas y normas de inscripción.

Nuestras actividades, si no indicamos lo contrario, salen desde el punto de salida en la Calle Santa Cruz de Tenerife junto a la Plaza Maguncia.

Puedes decargarte en PDF nuestro calendario de actividades previstas a partir del mes actual:

image_pdf

Ene
19
Dom
Benicadell por la canal
Ene 19 a las 8:00 am
image_pdf

Ascensió a un dels pics més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, situat en la Serra Grossa, just entre les províncies de València i Alacant, amb una altitud de 1.105 m.s.n.m.
Iniciarem la ruta en la localitat de Ràfol de Salem (Vall d’Albaida. València), i transitarem pels termes de Ràfol, Beniatjar i Beniarrés (aquest últim a la comarca del Comtat. Alacant).
Recorrerem part dels senders PRV 222 i PRV 213, complementats per sendes sense senyalitzar en arribar a l’accés i a la mateixa canal.
Travessarem un tram de pedrera previ a la canal, descens amb fort desnivell i després grimparem un xicotet escaló rocós sense dificultat.
L’accés per la canal, en la vessant sud-oriental d’aquesta crestada serra, serà a través de tres forts i consecutius ascensos amb trams molt pedregosos, per a prendre’ns-els amb calma i mesura.
L’últim tram fins al cim, és una cresta de pedra pura, amb alguna grimpada, on haurem d’ajudar-nos amb les mans en algunes ocasions.
Existeixen algunes fonts, la de l’ermita del Ràfol i Les Fontetes, encara que és recomanable portar d’inici suficient quantitat d’aigua, per si de cas aquestes no tingueren el cabal habitual.
——–
Itinerari:
Comencem al poble de Ràfol de Salem, dirigint-nos cap a l’ermita de Sant Blai, i després continuem pel camí PR que passa al costat de l’ermita deixant-la a la nostra dreta per a dirigir-nos cap al Portet.
El camí, alternant pistes i senderes, entre l’abundant vegetació de pins i sotabosc mediterrani, i en suau ascens, ens portará, primer al Portet, i posteriorment, a la casa forestal de Les Planisses.
A uns 600 mts des de la casa forestal deixarem el PR, per un ampli camí de formigó, a la esquerra, en ascens fins al serral de la Cova, on un cartell de fusta ens indicarà la direcció del mirador de Les Marjaletes, que transcorre per una senda que segueix un barranc, amb unes boniques vistes.
Aquest sender, poc abans de començar l’ascens per la canal, descendeix bruscament per una pedrera, i poc després, ens fa utilitzar les mans en un regruix rocós sense especial dificultat.
Davant tindrem l’espectacular canal per la qual ascendir, el desnivell és considerable així que ens ho prendrem amb calma. El total de la canal està composta de tres ascensos, i a cada serral disposarem d’imponents panoràmiques de la zona i les serres confrontants de la part Alacantina.
En el tercer serral reprendrem un PR, que en un curt tram ens situará dalt, al cim, avançant per l’afilada cresta, amb fascinants vistes a 360º.
Descendirem per la cara nord, passant per un pou en un replanell, i en un encreuament ens desviarem continuant senda fins la Nevera, impressionant pou de neu, molt ben conservat.
Tornant a l’encreuament continuarem ara descendint en llargues llaçades per la cara més humida, protegida per la immensa paret de la penya que s’alça vertical davant nosaltres.
Descendirem fins a una pista que hem de seguir per l’esquerra durant 1km, deixant-la per un sender cap a l’àrea recreativa de Les Fontetes.
Des de açí, eixirem per una senda en direcció a la Casa Penyalba, i continuarem baixant en llaçades fins al poble de Beniatjar, on s’acabarà la ruta.

 

Terreno dificultoso, expuesto con alguna pequeña trepada en la cresta.

Feb
9
Dom
Penyagolosa
Feb 9 a las 7:00 am
Penyagolosa
image_pdf

Os proponemos ascender a la mítica montaña valenciana, la Peña Colosal, pero esta vez por una ruta poco habitual. Arrancaremos nuestra excursión en los alrededores de Llucena a unos dos km del Mas de la Costa. Una vez alcancemos el Mas, comenzaremos a ascender de manera continua y sostenida hasta llegar a la Lloma Saltadora. A partir de aquí, nos mantendremos durante un buen rato en un terreno de sube y baja con el Peñagolosa a la vista. Posteriormente, encontraremos la subida hacia el paraje de la Bañadera donde enlazaremos con la ruta habitual de ascenso al «Gegant de Pedra». Este será nuestro último tramo. Llegaremos a la cima para posteriormente descender por el barranco de la Pegunta hasta el Santuario de Sant Joan, donde nos esperará el autobús y las merecidas cervezas.
La ruta tiene un desnivel acumulado de unos 990m positivos, y los puntos de agua son escasos y muy poco fiables, por lo que es muy recomendable llevar agua suficiente para toda la ruta. Por la época de la excursión y el terreno en el que nos moveremos, os recomendamos que además del equipamiento habitual llevéis ropa de abrigo adecuada.

Comentarios cerrados.