Cocentaina- Montcabrer- Alcoy

Fecha:
25/01/2020
Hora:
08:00
Lugar de salida:
Calle Santa Cruz de Tenerife - Ver puntos de salida
Tipo de actividad:
Dificultad:
alta
Km:
15
Desnivel:
850
MIDE:
3-2-3-3
Plazas:
54
Ardys:
1
COORDINAN:
Carles Gómez ( 658816203); Pepe Grancha (676860342);
PRECIO:
Incluida en el fin de semana - Inscripción
image_pdf

Iniciarem ruta en l’ermita de Sant Cristòfol, de la localitat de Cocentaina, on pot deixarnos el autobús, i des d’ella, iniciem camí, ascendint de continu per una bella senda ecològica, molt frondosa, i prenyada de fonts, ara seques o temporals la majoria, i que abans eren la glòria del camí.
Fonts anomenades, de Borrás, del Racó de Malacabra, de la Penya banyada, de les Huit piletes, d’Esquererola, de Sanxo, del Mas d’en Llopis, i del Pouet, totes abans d’arribar al cim.
El Montcabrer, amb 1.390 m.s.n.m. ens ofereix unes precioses vistes panoràmiques, si el dia és clar, el cel ras, i l’aire net.
En aquest punt estarem a un poc menys de la mitat del camí, ens quedarán uns 8 km, i practicament tot de baixada.
El descens el realitzarem cap a Alcoi, baixant per l’nici del barranc del Sing, desviant-nos després pel sender PRV-37, ajuntant-nos posteriorment al GR-7, que seguirem un tram, deixant-lo a continuació pel camí de Serrelles, fins a arribar al Teular del Llonganisser, on ajuntant-se de nou a l’eixida del barranc del Sing, arrivem a la localitat d’Alcoi.
Ruta exigent pèro no massa en la pujada, encara que en poc més de set km es pujen 840 m, que suposa un poc més del 10% de pendent, pèro després, prou mes suau en el descens.
Final de ruta a la carretereta dels Mascarelles, on ens recollirà el bus, per a traslladar-nos a l’hotel.

Terreno dificultoso en algún tramo. Fuentes no fiables.